Sobre l’adversitat

Per Carla Fontao | Valor Positiu + Psicoteràpia


Ensenyança d’un pare a la filla que es queixava sobre la seva vida i les dificultats amb les que s’anava trobant:
El pare va omplir tres olles amb aigua i les va col•locar sobre el foc. En una hi va col•locar pastanagues, en l’altre ous i en l’última, grans de cafè i ho va deixar bullir 20 minuts.


Posteriorment, li va explicar a la filla que els tres elements s’havien afrontat a la mateixa adversitat: aigua bullint!, però havien reaccionat de forma diferent.


La pastanaga va arribar a l’aigua forta, dura; però després de passar per l’aigua bullint s’havia tornat dèbil, fàcil de desfer. L’ou havia arribat a l’aigua fràgil, la seva closca fina protegia el seu interior líquid; però després d’estar en aigua bullint, el seu interior s’havia endurit. Els grans de cafè no obstant eren únics; després d’estar en aigua bullint, havien canviat a l’aigua.

Quina ets tu?. Quan l’adversitat truca a la teva porta, com respons?


Ets una pastanaga que sembla forta però que quan l’adversitat i el dolor et toquen, et tornes dèbil i perds la teva fortalesa? Ets un ou, que s’acaba tornant dur i rígid tot i haver sigut primerament fràgil? O ets com un gra de cafè, capaç de modificar allò que li causa dolor i treure’n el millor rendiment i benefici?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Shopping Cart
Unir-se a la Llista d'espera T'informarem quan estiguin definides les dates de la pròxima edició. Si us plau, deixi la seva adreça de correu electrònic preferida a continuació.