GROW PARTNER: Com gestionar el personal?

Per Anna Viñolas i Ramisa | Valor + Empresa

Cada vegada que una empresa ens obre les portes per realitzar una formació o una intervenció per nosaltres és com descobrir un món nou. La metodologia que fem servir ens permet descobrir molt ràpidament (sempre ens sorprèn que amb una o dues sessions la gent s’obri tant) un univers format per relacions, conflictes i dinàmiques que són l’ànima de l’empresa. Tots aquests elements determinen la motivació, l’ambient de treball i el rendiment dels equips.

Moltes vegades ens trobem problemes vinculats amb les condicions de treball. Per exemple, en el treball per torns és fa més difícil el traspàs de la informació entre els treballadors, la puntualitat o manca d’aquesta en el canvi de torn també pot generar conflictes, o bé la dificultat de l’encarregat o el coordinador per tenir contacte amb les persones que fan altres torns.

Un altre situació que també genera força problemes el fet de compartir material, espais o vehicles, ja sigui entre persones de la mateixa àrea o entre àrees diferents. La majoria de problemes tenen a veure amb la manca de material suficient per tots, la neteja o cura del mateix (per exemple, qui neteja o posa la gasolina a la furgoneta), l’organització dels recursos per part del cap o de qui fa ús del material (qui va ser l’últim que va fer servir la màquina de tallar la gespa?), és a dir, en moments de responsabilitat compartida.

També ens podem trobar problemes enquistats per un fet que va passar fa temps i que no es va saber resoldre, o bé per personalitats incompatibles o per lluites d’egos entre treballadors de dues generacions diferents o bé amb un perfil diferenciat (un més tècnic i un més de camp).

En altres situacions ens trobem una manca de comunicació vertical adequada. Els treballadors poden percebre que no es pot comunicar una queixa o se senten incòmodes fent-ho. O bé al revés, es prenen decisions en una escala de l’organigrama, però no es comunica. Per exemple: quan es decideix aplicar un canvi, no només és important tenir una bona intenció, sinó explicar bé el perquè del canvi i dedicar un temps a cada per motivar tots els treballadors.

Moltes PIMES no disposen de Departament de Recursos Humans o, en d’altres casos, la seva funció se centra en aspectes vinculats amb la gestió tècnica com la confecció de nòmines. A vegades malgrat que es disposi d’aquesta figura o departament, simplement es necessita un reforç en la gestió de certs temes com podria ser la selecció de personal o la motivació de l’equip.

Quan realitzem formacions o sessions de coaching a les empreses, en nombroses ocasions se’ns senyala una manca de temps per poder ocupar-se de totes aquestes situacions i, per tant, cuidar al personal, degut a la sobrecàrrega de tasques tècniques i/o burocràtiques que tenen la majoria de les persones que ocupen càrrecs directius o de responsabilitat. Aquest fet, juntament amb el reconeixement de les dificultats que suposa gestionar certes situacions que succeeixen en els equips de treball o la gestió del talent, ens han motivat a dissenyar un projecte per a la gestió dels recursos humans d’una forma més global.

Per donar resposta a aquestes necessitats i partint de l’exitós model que seguim en els clubs esportius, hem dissenyat el Grow Partner. Aquest projecte consisteix en la incorporació d’un o diversos professionals formats en Psicologia del Rendiment i/o experts en coaching a l’equip de la teva empresa, de forma regular.

Amb un acompanyament bisetmanal, setmanal, quinzenal o mensual (mínim 4 hores al mes, durant 3 mesos) podràs comptar amb un expert en RH que coneixerà la realitat de l’empresa, amb l’avantatge de tenir al mateix temps una visió més objectiva i externa.

Si vols que t’enviem el dossier explicatiu del Grow Partner, contacta amb nosaltres a través del correu info@valorpositiu.com.mialias.net, si vols conèixer amb major profunditat com es pot adaptar el Grow Partner a la teva empresa, contacta per telèfon al 661203940 (Anna Viñolas).

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Shopping Cart
Unir-se a la Llista d'espera T'informarem quan estiguin definides les dates de la pròxima edició. Si us plau, deixi la seva adreça de correu electrònic preferida a continuació.